Nieuwsbrief november 2022

Save the date

De aanstaande ledenbijeenkomst voor leden van de VEBH en andere belangstellenden wordt gehouden op donderdag 15 december. De aanvang is 17.00 uur. Leden en andere belangstellenden worden onder andere geïnformeerd over wat de VEBH het afgelopen jaar tot stand heeft gebracht plus de plannen voor 2023. Over de exacte invulling van de bijeenkomst en de locatie wordt u snel op de hoogte gebracht.






Expert Lidmaatschap 

De Vereniging Eigenaren Binnenstad Haarlem (VEBH) introduceert het Expert Lidmaatschap. Het betekent dat nu ook gemotiveerde mensen met veel kennis van commercieel vastgoed lid van de VEBH kunnen worden. Tot voor kort was dat lidmaatschap alleen weggelegd voor eigenaren van commercieel vastgoed. De VEBH wil met deze stap mensen uit verschillende disciplines bij elkaar brengen om zodoende verdieping in kennis bij de leden tot stand te brengen. De VEBH is tenslotte niet voor niets een verbinder en een kennisbank.


Convenant Binnenstad

Begin januari 2023 wordt het nieuwe Convenant Binnenstad ondertekend. De VEBH was bij het opstellen van het Convenant nauw betrokken. Bijvoorbeeld bij de paragraaf die gaat over Leegstand en een eventuele boete voor pandeigenaren die leegstand niet melden. In het convenant worden tevens onderdelen van het Vitaliteitsplan verwerkt.
Dat plan bevat een scala aan aanbevelingen die zouden kunnen worden uitgevoerd. Maar niet alles kan binnen de huidige capaciteit. Het gesprek hierover met de wethouder is nog gaande. Er wordt een reactie voor het college opgesteld waarbij vooral aansluiting wordt gezocht bij het coalitieprogramma. In het plan staan expliciet zaken genoemd met een directe relatie tot de leden van de VEBH. Denk daarbij aan werken boven winkels, leegstand tegengaan, vergroenen, aanpak winkelpuien, enz. Vanzelfsprekend houdt het bestuur van de VEBH de vinger aan de pols en houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen.