Nieuwsbrief december 2022

Veel interessant nieuws tijdens ledenborrel VEBH
 
In de voormalige gevangenis De Koepel, inmiddels getransformeerd tot een onderwijs-, werk-, film- en vergader locatie organiseerde het bestuur van de VEBH donderdag 15 december haar traditionele winterborrel. Een borrel die even traditioneel werd voorafgegaan door een interessant informatief gedeelte. Vanzelfsprekend opende VEBH voorzitter Dick Kol de bijeenkomst voor de circa dertig aanwezigen. Hij vertelde onder andere over de contacten met de gemeente en de vinger die de VEBH aan de pols houdt als het gaat om binnenstedelijke ontwikkelingen.
Bovendien besprak hij nogmaals de ingeslagen koers van de VEBH, onder andere via het openstellen van het lidmaatschap voor experts. Het betreft mannen en vrouwen die in hun vakgebied hun sporen meer dan verdiend hebben en waar de leden van de VEBH contact mee kunnen opnemen als ze met een bepaalde kwestie in hun maag zitten.

Experts

Tijdens deze bijeenkomst kwamen drie nieuwe experts aan het woord. Hun uitgebreide verhaal plus contactgegevens leest u binnenkort op onze website.
Gimill Mual is partner/architect bij Springtij Architecten. Dit bureau is onder andere gespecialiseerd in woningbouw, hotels, gemengde projecten en de transformatie van bestaande panden. Zij hebben ervaring met advisering van alle fasen tussen initiatief, het ontwerptraject, de vergunningprocedures tot aan de realisatie. Drie onderwerpen krijgen bij Springtij extra aandacht: Ten eerste de duurzaamheid, waarbij zij verder kijken dan de huidige regelgeving. Ten tweede de stedelijke kwaliteit, waarbij niet alleen voor de gebruiker, maar ook voor de voorbijganger wordt ontworpen. En als laatste  de maximalisatie van projecten: elk project wordt gekeken of er meer mogelijk is dan het programma van eisen. Springtij Architecten heeft onder andere in deze regio de opdracht voor de herontwikkeling van de watertoren in Zandvoort gekregen.
Een tweede expert is Drs. Judith Groen. Zij is reeds jaren werkzaam in het vastgoed en de gebiedsontwikkeling als consultant bij Akro Consult en start per 1 januari ook als registertaxateur van commercieel vastgoed voor de regio Haarlem. Vanuit Akro Consult begeleidt Judith gemeenten bij herontwikkeling van binnenstedelijk ontwikkelingen. Zij staat graag eigenaren van commercieel vastgoed terzijde bij ontwikkelvraagstukken of het toekomst bestendig maken van de mooie binnenstad Haarlem.
De derde expert die zichzelf introduceerde was Christiaan Reijman Hinze, eigenaar van OAZE Real Estate. Hij sprak onder andere over nieuwe bouwmaterialen als hout, over de enorme uitdagingen die de bouw in een binnenstad wacht en de vraag van overheden en andere spelers om ‘het net even anders te toen’.  OAZE richt zich voornamelijk op de markt van private investors en family offices.
 
Prinsjesdag Updates
 
VEBH penningmeester Ricardo de Jong hield tot slot een verhelderend betoog over Prinsjesdag in relatie tot de eigenaren van (commercieel) Vastgoed. De gevolgen van de besluiten die op de derde dinsdag van september werden bekend gemaakt zijn niet mis zo deed Ricardo de Jong uit de doeken. De eigenaren en leden van de VEBH zaten tijdens zijn uiteenzetting op het puntje van hun stoel. Via onderstaande link vindt u op sheets het hele verhaal van Ricardo de Jong. Eén wijze raad kan ook in deze tekst worden gegeven: neem, als u het niet begrijpt of als u meer van het onderwerp wil weten, zo snel mogelijk contact op met uw adviseur! Dat de door Ricardo de Jong gepresenteerde jaarrekening van de VEBH zonder discussie door de leden werd goedgekeurd mag eveneens niet onvermeld blijven.